Za medije

Organizatori regionalnog summita poduzetnika susreli se s gradonačelnikom Dubrovnika

Dubrovnik, 1. veljače2016.

Objava za medije

Ispred Međunarodnog ekonomskog foruma „PERSPEKTIVE“, predsjednik Upravnog odbora, Vinko Ćuro, i prof. Dr. Jugoslav Jovičić, predsjednik programskog savjeta Summita, susreli su se s gradonačelnikom Grada Dubrovnika, Androm Vlahušićem. Povod sastanka bio je svakako odvijanje Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 NAJBOLJIH“ u Dubrovniku od 4. do 6. ožujka.

Ovom prilikom obje strane izrazile su iznimno zadovoljstvo suradnjom s uvjerenjem kako će i u budućnosti ovakva vrsta događanja oplemenit sadržaj kojeg Dubrovnik nudi, ali biti i dodatan podstreh, kako lokalnim, tako i regionalnim malim i velikim poduzetnicima da promoviraju svoju aktivnost. „Dubrovnik raširenih ruku pozdravlja ovakve vrste aktivnosti te ćemo sa zadovoljstvom, ja osobno, ali i resorni odjel Gradske uprave sudjelovati u njima“, poručio je Vlahušić. Podsjetimo, promocija kulture poduzetništva, usmjeravanje pažnje javnosti na uspješne poduzetničke pothvate te nagrađivanjeonih najboljih kao i svih onih koji doprinose njegovom napretku, srž je aktivnosti Summita kojeg organizira renomirani Međunarodni ekonomski forum „PERSPEKTIVE“. U tom duhu, po drugi put u povijesti postojanja ove organizacije, bitće dodijeljene prestižne nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za doprinos razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe.

Na Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“, međuostalim, prisustovati će i svoje iskustvo podijeliti: Branko Roglić, vlasnik „ORBICO“ grupe Zagreb (Hrvatska) koja, uz promet od jedne milijarde eura, sa 18 poduzeća posluje u 17 zemalja Europe; Dragoljub Vukadinović, predsjednik i kreator srbijanskog gospodarskog čuda „METALAC“ Gornji Milanovac (Srbija); Tanja Skaza,vlasnica i direktorica iznimno uspješne kompanije „PLASTIKA SKAZA“ Velenje (Slovenija); Svetozar Janevski, predsjednik Uprave vinarije „TIKVEŠ“ Kavadarci i Investicijske grupacije „M6“ Skoplje (Makedonija), prof. dr. Reinhard Priebe(Njemačka), nekadašnji visokorangirani dužnosnik u Europskoj komisiji, ujedno počasni član MEF „PERSPEKTIVE“,dr. Franz Shausberger (Austrija), dr. Bernhard Prestel – TC teamcounsult (Švicarska), također počasni članovi MEF „PERSPEKTIVE“ te mnogi drugi.

Također, važno je napomenuti dolazak predstavnika resornih ministarstava zemalja u regiji te članova diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.

S poštovanjem,
Kontakt za medije:
Iva Dedo
MEF PERSPEKTIVEUred za odnose s javnošću
Dubrovnik, 20. 01. 2016.
Tel. +385 91 / 300 – 3007

MEĐUNARODNI EKONOMSKI FORUM PERSPEKTIVE

Zagreb - Dubrovnik - Sarajevo - Tuzla

www.perspektive.com.hr
Hrvatska: +385 91 905 99 52
BiH: +387 63 28 34 04
Uz Jadransku cestu 40, 20 230 Dubrovnik, Hrvatska.
Ul. Hamdije Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo, BiH.