Regionalni SUMMIT PODUZETNIKA JUGOISTOČNE EUROPE 300 najboljih


 

 

 

PROJEKT promocije i nagrađivanja najzaslužnijih
ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA
na području JUGOISTOČNE EUROPE

Poduzetnici biraju NAJ poduzetnike

POZIV ZA NOMINOVANJE KANDIDATA ZA VELIKU NAGRADU I PRIZNANJE

Konceptom i sadržajem Projekta: Regionalni summit poduzetnika Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“, planirano je da se, u cilju promocije i nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika i najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u regiji Jugoistočne Europe, kao samostalan projekt, uspostavi:

 • VELIKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U PODUZETNIŠTVU,
 • POSEBNO PRIZNANJE ZA RAZVOJ IDEJA, INOVACIJE I INVESTICIJE U PODUZETNIŠTVU,
 • PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U JUGOISTOČNOJ EUROPI,
 • VELIKO PRIZNANJE ZA DOPRINOS PROMOCIJI PODUZETNIŠTVA U JUGOISTOČNOJ EUROPI i
 • PRIZNANJE ZA POSEBNU INICIJATIVU U PODUZETNIČKOM STVARALAŠTVU.

Nagrada i priznanja dodjeljivat će se jedanput godišnje.


Velika nagrada za životno djelo u poduzetništvu dodjeljivat će se poduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje poslovne – poduzetničke karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primjerom, inspirirali druge da vlastitim radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti cjelokupne zajednice. Kako se radi o nagradi za životno djelo, dakle o nagradi koja se odnosi na postignuća poduzetnika tokom cjelokupnog životnog vijeka, za očekivati je, ali ne i obavezno, da će ovu nagradu primati poduzetnici koji stvaraju duži vremenski period te koji su pri kraju ili u krajnjem usponu poduzetničke karijere.

Posebno priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama koji su se posebno istakli po originalnošću kreiranih ideja u poduzetništvu i za poduzetništvo, po posebnim inovacijama koje unaprjeđuju razvoj poduzetništva te po realiziranim investicijama u poduzetništvu i/ili investicijama koje će doprinijeti razvoju poduzetništva.

Priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi dodjeljivat će se poduzetnicima, menadžerima i drugim osobama, organizacijama i institucijama, koje su posebno doprinijele i doprinose razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi.

Veliko priznanje za doprinos promociji poduzetništvau Jugoistočnoj Europi, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama koji su svojim aktivnostima i projektima (u području marketinga i medija, obrazovanja i nauke, državne uprave i uopće društvenog angažmana) posebno doprinijeli promociji poduzetništva, promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj te promociji mogućnosti i područja razvoja poduzetništva.

Priznanje za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvu, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama za pokretanje posebnih / originalnih inicijativa koje doprinose kreativnom razvoju poduzetništva, te promociji i predstavljanju poduzetništva kao alata za kreativni razvoj pojedinca i zajednice u cjelini.

Konačnu verifikaciju izbora laureata izvršit će poseban nezavisni međunarodni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja.


Programski savjet, Organizacijski odbor i organizatori projekta cijene da najveću vrijednost imaju one nagrade i priznanja koje poduzetnici dodijele poduzetnicima. Procjenjuje se da na tržištu ideja, rada, stvaralaštva i poduzetničkih rezultata, sami poduzetnici najbolje znaju, ko je među njima poseban, ko postiže iznadprosječne rezultate, ko daje najveći doprinos u kontinuitetu... Stoga organizatori pokreću posebnu proceduru nominovanjai izbora laureata Velike nagrade za životno djelo u poduzetništvu,Posebnog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, Priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi, Velikog priznanja za doprinos promociji poduzetništvau Jugoistočnoj Europi i Priznanja za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvuu kojoj će sudjelovati svi pozvani i zainteresirani poduzetnici sa područja Jugoistočne Evrope.


Programski savjet i Organizacijski odbor Summita imenovali su Komitet za dodjelu nagrada i priznanja u poduzetništvu za 2014. godinu u sastavu:

 • akademik prof. dr. Boris Tihi, predsjednik Komiteta (BiH);
 • dr. Sandra Švaljek, zamjenica predsjednika Komiteta (Hrvatska);
 • prof. dr. Sinša Zarić (Srbija);
 • prof. dr. Nenad Brkić (BiH);
 • mr. sci. Franc Pangerl (Slovenija);
 • mag. oec. Vesna Cvitanović (Hrvatska);
 • prof. dr. Jugoslav Jovičić (BiH);
 • prof. dr. Biljana Sekulovska-Gaber (Makedonija);
 • prof. dr. Aleksandar Andrejević (Srbija);
 • prof. dr. Rusmir Sendić (BiH);
 • prof. dr. sc. Slavica Singer (Hrvatska) i
 • prof. dr. Bahrija Umihanić (BiH).

 • Organizatori će odrediti vrstu, te kreirati izgled, oblik i druge karakteristike nagrada i priznanja. Uz priznanja dodjeljivat će se i certifikat o dobijenom priznanju te za dokazivanje kvalitete i pozitivnih rezultata u poslovanju i stvaralaštvu.
 • Nagrade i priznanja dodjeljivat će se svake godine na posebnoj svečanosti, po mogućnosti u povodu održavanja Regionalnog summita poduzetnika „300 NAJBOLJIH“.
 • Dodjela svih nagrada i priznanja vršit će se u prisustvu posebnih gostiju i medija.

Dragan Petrović,
generalni direktor „INDUCO“ d.o.o. Beograd / Slavonski Brod i predsjednik Izvršnog odbora Summita

Vinko M. Ćuro,
predsjednik Međunarodnog ekonomskog foruma „PERSPEKTIVE“
Sarajevo / Dubrovnik i predsjednik Organizacijskog odbora Summita

Dražen Štrbac,
direktor „PROMO – GLOBAL“ d.o.o. Zagreb / Novi Sad
i potpredsjednik Programskog savjeta Summita

Prof. dr. Bahrija Umihanić,
profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i predsjednik Programskog savjeta Summita

Djel.broj: 344.c - ŽD / 13.
Sarajevo / Beograd, 21.11.2013.godine

 

 

Bit poduzetništva je u nemiru, stalnom traženju novih ideja, maštovitosti u pronalaženju novih mogućnosti u poslovanju, pouzdanoj intuiciji i procjeni te vještini i borbenosti

 

 

 

 

 

MEĐUNARODNI EKONOMSKI FORUM PERSPEKTIVE

Dubrovnik – Zagreb – Sarajevo – Tuzla - Banja Luka
Beograd - Podgorica – Skoplje - Celje

e-mail:
www.perspektive.com.hr
Hrvatska: +385 91 905 99 52
BiH: +387 63 / 283 – 411
Uz Jadransku cestu 40, 20 230 Dubrovnik, Hrvatska.

Please publish modules in offcanvas position.