Regionalni SUMMIT PODUZETNIKA JUGOISTOČNE EUROPE 300 najboljih


 

 

 

PROJEKT promocije i nagrađivanja najzaslužnijih
ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA
na području JUGOISTOČNE EUROPE

Poduzetnici biraju NAJ poduzetnike

POZIV ZA NOMINOVANJE KANDIDATA ZA VELIKU NAGRADU I PRIZNANJE

Konceptom i sadržajem Projekta: Regionalni summit poduzetnika Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“, planirano je da se, u cilju promocije i nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika i najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u regiji Jugoistočne Europe, kao samostalan projekt, uspostavi:

Nagrada i priznanja dodjeljivat će se jedanput godišnje.


Velika nagrada za životno djelo u poduzetništvu dodjeljivat će se poduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje poslovne – poduzetničke karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primjerom, inspirirali druge da vlastitim radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti cjelokupne zajednice. Kako se radi o nagradi za životno djelo, dakle o nagradi koja se odnosi na postignuća poduzetnika tokom cjelokupnog životnog vijeka, za očekivati je, ali ne i obavezno, da će ovu nagradu primati poduzetnici koji stvaraju duži vremenski period te koji su pri kraju ili u krajnjem usponu poduzetničke karijere.

Posebno priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama koji su se posebno istakli po originalnošću kreiranih ideja u poduzetništvu i za poduzetništvo, po posebnim inovacijama koje unaprjeđuju razvoj poduzetništva te po realiziranim investicijama u poduzetništvu i/ili investicijama koje će doprinijeti razvoju poduzetništva.

Priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi dodjeljivat će se poduzetnicima, menadžerima i drugim osobama, organizacijama i institucijama, koje su posebno doprinijele i doprinose razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi.

Veliko priznanje za doprinos promociji poduzetništvau Jugoistočnoj Europi, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama koji su svojim aktivnostima i projektima (u području marketinga i medija, obrazovanja i nauke, državne uprave i uopće društvenog angažmana) posebno doprinijeli promociji poduzetništva, promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj te promociji mogućnosti i područja razvoja poduzetništva.

Priznanje za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvu, bit će dodijeljeno pojedincima i organizacijama za pokretanje posebnih / originalnih inicijativa koje doprinose kreativnom razvoju poduzetništva, te promociji i predstavljanju poduzetništva kao alata za kreativni razvoj pojedinca i zajednice u cjelini.

Konačnu verifikaciju izbora laureata izvršit će poseban nezavisni međunarodni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja.


Programski savjet, Organizacijski odbor i organizatori projekta cijene da najveću vrijednost imaju one nagrade i priznanja koje poduzetnici dodijele poduzetnicima. Procjenjuje se da na tržištu ideja, rada, stvaralaštva i poduzetničkih rezultata, sami poduzetnici najbolje znaju, ko je među njima poseban, ko postiže iznadprosječne rezultate, ko daje najveći doprinos u kontinuitetu... Stoga organizatori pokreću posebnu proceduru nominovanjai izbora laureata Velike nagrade za životno djelo u poduzetništvu,Posebnog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, Priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi, Velikog priznanja za doprinos promociji poduzetništvau Jugoistočnoj Europi i Priznanja za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvuu kojoj će sudjelovati svi pozvani i zainteresirani poduzetnici sa područja Jugoistočne Evrope.


Programski savjet i Organizacijski odbor Summita imenovali su Komitet za dodjelu nagrada i priznanja u poduzetništvu za 2014. godinu u sastavu:Dragan Petrović,
generalni direktor „INDUCO“ d.o.o. Beograd / Slavonski Brod i predsjednik Izvršnog odbora Summita

Vinko M. Ćuro,
predsjednik Međunarodnog ekonomskog foruma „PERSPEKTIVE“
Sarajevo / Dubrovnik i predsjednik Organizacijskog odbora Summita

Dražen Štrbac,
direktor „PROMO – GLOBAL“ d.o.o. Zagreb / Novi Sad
i potpredsjednik Programskog savjeta Summita

Prof. dr. Bahrija Umihanić,
profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i predsjednik Programskog savjeta Summita

Djel.broj: 344.c - ŽD / 13.
Sarajevo / Beograd, 21.11.2013.godine

 

 

Bit poduzetništva je u nemiru, stalnom traženju novih ideja, maštovitosti u pronalaženju novih mogućnosti u poslovanju, pouzdanoj intuiciji i procjeni te vještini i borbenosti